AUTOHÄLYTIN ON HALPA JA HYVÄ TAPA SUOJATA AUTOA

Autohälyttimen asennus on vaivaton ja helppo toimenpide, jolla voi turvata omaisuuttaan tehokkaalla tavalla. Asennus voi olla myös muilla tavoilla hyvin hyödyllinen ratkaisu, sillä nykyiset hälyttimet ovat hyvin kehittyneitä, ja ne voivat suoriutua myös muista tehtävistä kuin ainoastaan murtohälytyksestä. Usein se perimmäinen syy on kuitenkin estää autovarkaudet ja murtautuminen autoon. Jokainen, joka on joskus joutunut automurron kohteeksi tietää, miten ikävä kokemus on pelkästään huomata, että autoon päässyt sisään vieras ihminen. Myös silloin kun autoa ei ole viety, eikä autossa ole ollut mainittavaa omaisuutta, kokemus on erittäin epämiellyttävä. Käytännössä aina murroista syntyy pieniä tai suuria kustannuksia, jotka ainakin jossakin määrin jäävät viattoman autonomistajan maksettaviksi. Tästä syystä autohälyttimen asennus on hyvin pieni vaiva ja kustannus ajatellen, millaisia ongelmia sekä ikävyyksiä sillä voidaan estää.

Autohälyttimet autonomistajan turvana

Autohälyttimiä on monenlaisia ja monen hintaisia. Eri autonomistajilla on erilaisia tilanteita ja tarpeita, joten on luonnollista, että tuotevaihtoehtoja on paljon. Tärkein hälyttimen ominaisuus on kuitenkin se, että se toimii perustehtävässään, eli murtojen välittömässä estämisessä. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että hälyttimen täytyy reagoida murtoyritykseen riittävän tehokkaasti ja riittävän nopeasti, jotta murtovaras lopettaa toimensa ennen kuin autoon syntyy vaurioita tai muita murtojälkiä. Hälytykset, jotka herättävät ihmisiä sopivasti voimakkaalla äänellä on paras vaihtoehto. Jos hälyttimen äänen kuulee vain tarkkakorvainen palvelukoira naapurikorttelissa, ei murrolle ehditä tehdä mitään, vaan varas pääsee sisään autoon ja mahdollisesti pystyy itse hiljentämään hälyttimen. Autohälyttimen asennus on tärkeää, mutta vielä tärkeämpää on valita toimiva laite. Muussa tapauksessa autohälyttimen asennus menee paitsi hukkaan, voi myös jopa pahentaa tilannetta. Autonomistaja saattaa ajatella, että asiat ovat kunnossa ja siksi alkaa toimia jopa entistä varomattomammin aiheuttaen itse

tt2

Autohälyttimen asennus on varsin yksinkertainen toimenpide.

Moni saattaa edelleen kuvitella, että autohälyttimiä ei voi jälkiasentaa autoon, vaan ne kuuluvat vain tiettyihin uudempiin autoihin. Tämä ei pidä paikkaansa. Hälyttimen voi asentaa jälkeenpäin useimpiin nelipyöräisiin ilman suurempaa vaivaa. Tarvitaan vain alan ammattilainen, joka tietää miten toimia ja mitkä ovat parhaat ratkaisut missäkin tilanteessa. Eri autot ovat erilaisissa vaaroissa riippuen siitä millaisilla alueilla autoa tyypillisesti parkkeerataan ja mitä muita ominaisuuksia autossa on tai ei ole. Ennen hälyttimen valintaa kannattaa pohtia yhdessä ammattilaisen kanssa, millainen vaihtoehto palvelee parhaiten. Näin saa itselleen paitsi parhaan tuotteen, myös suurella todennäköisyydellä voi säästää huomattavia summia rahaa, mikä on aina positiivinen asia.

d1

Autohälyttimestä on monenlaista hyötyä

Yleensä autohälyttimen asennus tehdään siksi, että halutaan välttyä automurroilta. Autohälytin siis toimii tyypillisesti varashälyttimenä. Usein unohtuu, että sama laite suoriutuu muistakin tehtävistä. Helsingin Sanomat uutisoi hiljattain todella harmillisesta tapahtumasta Espoon Matinkylässä, jossa aamuvarhaisella paloi viisi autoa kahdessa eri osoitteessa. Palopaikat sijaitsivat alle kilometrin päässä toisistaan, joten voidaan ajatella, että suurella todennäköisyydellä ne syttyivät samasta syystä tai saman sytyttäjän toimesta. Kummassakin palossa pelastuslaitos sai hälytykset 10 minuutin sisään ja paikalle päästiin nopeasti sammuttamaan paloja. Valitettavasti vastaavia tilanteita tapahtuu säännöllisesti sekä ilkivallan että ikävien onnettomuuksien johdosta joka puolella Suomea. Autohälyttimet nopeuttavat tulen syttymisen ja muiden poikkeavien olosuhteiden havaitsemista. Hälyttimen ääneen reagoidaan nopeammin kuin muihin merkkeihin. Tämän lisäksi autohälyttimet ovat muutenkin hyödyllisiä: niillä voidaan nykyisin toteuttaa monenlaisia kauko-ohjaustoimintoja kuten kaukokäynnistys tai polttoainelämmittimen kauko-ohjaus. Ne ovat yksi edullisimmista ja helpoimmista tavoista lisätä auton turvallisuutta.